BRATISLAVA - Najcennejšou a najušľachtilejšou časťou prasiatka je bravčová panenka. Tento jemný kúsok mäsa fascinuje gurmánov a môžete z neho vykúzliť stovky skvelých jedál. Sami sa môžete presvedčiť, že to nie je také náročné, ako ste si mysleli.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg bravčová panenka, 300 g čerstvé šampiňóny, 200 g smotana 33%,soľ, mleté čierne korenie, hladká múka na obalenie, 1 kg zemiaky, 2 dcl bravčový vývar,
Príprava:
1. Šampiňóny si nakrájame na tenké plátky.
2. Na 1 PL rozpáleného oleja ich orestujeme a osolíme. Prilejeme vývar, stiahneme plameň na minimum a necháme dusiť 10 min.
3. Do omáčky prilejeme smotanu a necháme 2 min prevrieť.
4. Ponorným mixérom rozmixujeme omáčku, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme prejsť varom a odstavíme.
5. Panenku umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na medailóniky hrubé 3 cm. Osolíme a obalíme v múke. Na troške rozpáleného oleja ich opekáme z oboch strán 2,5 min. Vďaka múke sa mäso nevysúša a vytvorí príjemnú kôrku.
6. Zemiaky si uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a zbavíme šupky. Nakrájame ich, osolíme a opekáme na rozpálenom oleji.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies