FOTO Recept: Bravčovinka

NETKY.SK • 28 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Bravčovinka

BRATISLAVA - Najcennejšou a najušľachtilejšou časťou prasiatka je bravčová panenka. Tento jemný kúsok mäsa fascinuje gurmánov a môžete z neho vykúzliť stovky skvelých jedál. Sami sa môžete presvedčiť, že to nie je také náročné, ako ste si mysleli.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg bravčová panenka,  300 g čerstvé šampiňóny,  200 g smotana 33%,soľ,  mleté čierne korenie, hladká múka na obalenie, 1 kg zemiaky, 2 dcl bravčový vývar,

 

Príprava:

1. Šampiňóny si nakrájame na tenké  plátky. 

 

img

 

2. Na 1 PL rozpáleného oleja ich orestujeme a osolíme. Prilejeme vývar, stiahneme plameň na minimum a necháme dusiť 10 min.

 

img

 

3. Do omáčky prilejeme smotanu a necháme 2 min prevrieť.

 

img

 

4. Ponorným mixérom rozmixujeme omáčku, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme  prejsť varom a odstavíme.

 

img

 

5. Panenku umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na medailóniky hrubé 3 cm. Osolíme a obalíme  v múke. Na troške rozpáleného oleja ich opekáme z oboch strán 2,5 min. Vďaka múke sa mäso nevysúša a vytvorí príjemnú kôrku. 

 

img

 

img

 

6. Zemiaky si uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a zbavíme šupky. Nakrájame ich,  osolíme a opekáme na rozpálenom oleji.

 

img

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies