FOTO Recept: Bravčové na zelenine so smotanou
BRATISLAVA - Bravčové mäso, zelenina a smotana super ingrediencie na dnešný obed.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg bravčového pliecka, 1 smotanu na varenie, 1 cibuľu, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 malý sterilizovaný hrášok, soľ, korenie, hladkú múku, olej,
Príprava:
1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme a na výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu a 1 mrkvu a 1 petržlen, ktorý sme na hrubo nastrúhali.

2. Vložíme ostatnú zeleninu nakrájanú na kolieska a uložíme mäso. Podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Potom už len pridáme hrášok.

3. V smotane rozmiešame 1-2 PL hladkej múky a prilejeme k mäsku. Necháme prevrieť a odstavíme.

Podávame s knedľou.

Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk