BRATISLAVA - Hoci sa zelené hlávky brokolice ešte celkom neudomácnili v našej kuchyni, stali sa v priebehu niekoľkých rokov veľmi obľúbenou súčasťou mnohých jedálnych lístkov.
Suroviny pre 4 osoby:
8 medailónikov z bravčovej panenky, 1 brokolicu, šťavu z 2 pomarančov, ½ dcl bieleho vína, 1 ČL solamylu, mandľové lupienky, 2 PL masla, soľ, mleté korenie, olej,
Príprava receptu:
1. Mäso opláchneme, osolíme a okoreníme. Opekáme na oleji z každej strany asi 4 minúty. Vyberieme a odložíme do tepla.
2. Do výpeku dáme pomarančovú šťavu, víno a povaríme. Zahustíme solamylom. Prevaríme. Osolíme a okoreníme. Vrátime späť mäso a prehrejeme.
3. Brokolicu rozdelíme na ružičky a varíme nad parou asi 8 minút.
4. Mandle nasucho opražíme na panvici. K hotovým pridáme maslo a odkvapkanú brokolicu.
5. Podávame s mäsom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies