FOTO Recept: Bravčové medailóniky s brokolicou

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Bravčové medailóniky s brokolicou

BRATISLAVA - Hoci sa zelené hlávky brokolice ešte celkom neudomácnili v našej kuchyni, stali sa v priebehu niekoľkých rokov veľmi obľúbenou súčasťou mnohých jedálnych lístkov.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

8 medailónikov z bravčovej panenky, 1 brokolicu, šťavu z 2 pomarančov, ½ dcl bieleho vína, 1 ČL solamylu, mandľové lupienky, 2 PL masla, soľ, mleté korenie, olej,

 

Príprava receptu:

1. Mäso opláchneme, osolíme a okoreníme. Opekáme na oleji z každej strany asi 4 minúty. Vyberieme a odložíme do tepla.

obrazok

2.  Do výpeku dáme pomarančovú šťavu, víno a povaríme. Zahustíme solamylom. Prevaríme. Osolíme a okoreníme. Vrátime späť mäso a prehrejeme.

obrazok

3. Brokolicu rozdelíme na ružičky a varíme nad parou asi 8 minút.

obrazok

4.  Mandle nasucho opražíme na panvici. K hotovým pridáme maslo a odkvapkanú brokolicu.

obrazok

5. Podávame s mäsom.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies