FOTO Recept: Babička nás pozvala na nedeľný obed

NETKY.SK • 19 Október 2014, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Babička nás pozvala na nedeľný obed

BRATISLAVA - Zdá sa vám, že v nedeľu varíte stále to isté a to samé. Inšpirujte sa našimi receptami. Nebudete ľutovať.

slovakia

left justify in out

Zeleninová polievka

 

Suroviny pre 4 osoby:

3 mrkvy, 1 kaleráb, ½  zeleru, 1 petržlen, 250 g zeleného hrášku, 4  zemiaky, kocka hydinového bujónu, 1 l vody, soľ, 1 lyžica masti, 1 cibuľu, 100 g čerstvých húb, zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

1. Zeleninu a zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame a dáme variť do osolenej vody s kockou hydinového bujónu. 

 

img


2. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľku, pridáme očistené a umyté pokrájané čerstvé huby, jemne osolíme a dusíme do mäkka.

 

img

 

3. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej udusené huby a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.

 

img


 

Bravčové mäso na kyslej kapuste

 

Suroviny pre 4 osoby:

1/2 kg kyslej kapusty, 800 g vykosteného karé, 300 g tvrdého syru Eidam, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 1 biely jogurt, vegeta, soľ, ako príloha opekané zemiaky

 

Príprava:

1. Na dno vymasteného plechu dáme kyslú kapustu.

 

img

 

2. Na ňu naukladáme plátky bravčového karé, ktoré sa predtým desať hodín marinovalo v zmesi pripravenej zo smotany, vajec, jogurtu, vegety a soli. Do plechu vlejeme aj zvyšok marinády. Všetko pečieme dvadsaťpäť minút.

 

img

 

3. Na záver mäso posypeme nastrúhaným syrom a necháme ešte pár minút zapekať.

 

img

 

Podávame s opekanými zemiakmi.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies