FOTO Radikálna premena: Anorektička stála na hranici smrti, stala sa z nej fitness modelka

NETKY.SK • 21 December 2015, 19:00 • 2 min
FOTO Radikálna premena: Anorektička stála na hranici smrti, stala sa z nej fitness modelka

SYDNEY - Mladú ženu zo Sydney posadla anorexia do takej mieri, že ju skoro zabila. Keď sa jej stav zhoršil natoľko, že jej hrozila smrť, priznala si problém a pomaly sa z nej stala iná žena.

slovakia

left justify in out

Kaitlyn Davidson  (23) mala pre poruchu príjmu potrevy extrémne nízku hmotnosť, pričom je bolo dobré len detké olečenie a časom jej začali aj vypadávať vlasy. Lekári ju varovali, že jej kedykoľvek môže zlyhať srdce a každodenná činnosť jej spôsobovala a bolesť.

 

V roku 2013 sa Kaitlyn vrátila z okraja priepasti a začala pracovať na duševnom aj fyzickom zotavení. Začala sa zdravo stravovať, pribrala 19 kilogramov a v októbri sa zúčastnila fitness súťaže WBFF. 

 

"Bol som závislá na prekonávaní svojich možností, bolo to vyčerpávajúce, na jedlo som sa pozerala ako na nepriateľa," povedala Kaitlyn pre britský Mirror. "Moja vášeň pre cvičenie a štíhlu líniu sa obrátila na smrtiacu posadnutosť. Niektoré dni som cvičila aj trikrát denne, pričom som v telocvični strávila ja 5 hodín do dňa." 

 

"Stratila som nad tým kontrolu, až som sa dostala do situácie, že sa mi kedykoľvek mohlo zastaviť srdce," spomína Kaitlyn. Fakt, že je chorá si priznala až počas vianočných sviatkov na Havaji v roku 2012.

 

"Nemohla som si ísť ani zaplávať, pretože mi bola stále zima a musela som mať na sebe neustále bundu. Nedokázala som relaxovať a užívať si čas s rodinou, pretože som potrebovala byť v prostredí, kde by som stále mohla kontrolovať svoje jedlo a cvičenie, boli to moje jediné priority," vysvetľuje. 

 

"Tá prehnaná kontrola ma priviedla k extrémnej úzkosti. Keď sme išli na dovolenku, presviedčala som rodinu, aby sme vybrali hotel s telocvičňou alebo aby bola aspoň niekde na blízku," opisuje svoju minulosť Kaitlyn.

 

Raz je mama dala knihu o autobiografii americkej herečky menom Portia de Rossi a jej príbehu spoznala svoj problém. Kaitlyn napokon vyhľadala pomoc odborníkov a našla si nový sen - stať sa fitnesskou a postaviť sa na pódium so svojou sestrou, ktorá pre ňu bola významnou inšpiráciou. 

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies