FOTO Quentin Tarantino zanechal odtlačky v cemente

NETKY.SK • 6 Január 2016, 22:53 • 2 min
FOTO Quentin Tarantino zanechal odtlačky v cemente

LOS ANGELES – Americký režisér a scenárista Quentin Tarantino zanechal v utorok odtlačky rúk a topánok v cemente pred hollywoodskym TCL Chinese Theatre.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný rodák z Knoxville sa tak stal už 292. umelcom, ktorého si takýmto spôsobom uctili. Na ceremoniáli ho okrem iných sprevádzali aj jeho priatelia vrátane novozélandskej herečky Zoë Bell a jej kolegov Roberta Forstera, Channinga Tatuma, Christopha Waltza či Tima Rotha. "V podstate, nie, že by som to chcel spraviť počas svojej kariéry. Svoje odtlačky som totiž chcel zanechať pred Grauman's Chinese Theatre dávno predtým, ako som nejakú kariéru mal. Toto je niečo, čo som chcel po celý svoj život,“ uviedol vo svojom ďakovnom príhovore.

 

Quentin Jerome Tarantino je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali tiež za réžiu tohto filmu a za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009). V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django (2012). Okrem toho má na konte i filmy Gauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Kill Bill (2003, 2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007) a Osem hrozných (2015), pričom sa podieľal aj na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City - mesto hriechu (2005).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona