FOTO Prsteň s rubínom vydražili v Ženeve za rekordných 28,3 milióna frankov

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 11:37 • 2 min
FOTO Prsteň s rubínom vydražili v Ženeve za rekordných 28,3 milióna frankov

ŽENEVA - Mimoriadne krásne šperky sa objavili na dražbe aukčného domu Sotheby's v utorok večer v Ženeve. Prsteň s veľkým rubínom pôvodom z Mjanmarska predali za rekordných 28,3 milióna švajčiarskych frankov (27,1 milióna eur), informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sunrise Ruby (rubín Svitanie), ako sa volá tento rubín o váhe 25,59 karáta, je umiestnený na prsteni od francúzskeho klenotníka Cartiera.

 

"Barmské rubíny tejto veľkosti a farby sú mimoriadne vzácne," zdôraznil pred dražbou hlavný klenotník aukčného domu David Bennett. "Tento kameň ožíva, ako keby bol osvetlený znútra," dodal.

 

Sotheby's odhadovalo, že prsteň predá za 11,7 - 17,5 milióna švajčiarskych frankov (11,2-16,8 milióna eur).

 

Na rovnakej aukcii vydražili prsteň s ružovým diamantom vážiacim 8,72 karátov za 14,8 milióna frankov (14,2 milióna eur). Prsteň vraj v minulosti patril do kolekcie princeznej Mathilde, neteri Napoleona I.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona