FOTO Proti spoločnosti Uber protestovalo v Budapešti vyše sto taxikárov, ochromili dopravu

NETKY.SK • 18 Január 2016, 10:53 • 2 min
FOTO Proti spoločnosti Uber protestovalo v Budapešti vyše sto taxikárov, ochromili dopravu

BUDAPEŠŤ - Proti činnosti súkromnej platformovej spoločnosti Uber protestovalo dnes v Budapešti vyše sto taxikárov. Podľa agentúry MTI demonštráciu ohlásili na 10.00 h, avšak taxíky ochromili dopravu centra metropoly už skoro ráno.

slovakia

left justify in out

Žlté taxíky blokovali križovatku ciest Bajcsy-Zsilinszky a Attilu Józsefa, informovala budapeštianska polícia (BRFK). Taxikári, ktorí na čelnom skle umiestnili nápis "Uber - No, thanks!" (Uber - Ďakujeme, nie) obsadili aj jazdné pruhy autobusov, preto spoje liniek 9 a 105 premávali s meškaním. K incidentom počas demonštrácie nedošlo.

 

Na Facebooku organizátori protestu žiadali zrušiť "protiprávny stav a zakázať činnosť ilegálnych prepravcov osôb, akým je aj Uber". V prípade Uber požadujú vyriešiť okamžité vypnutie jej aplikácie. V komentároch na spoločenskej sieti sa ale mnohí k protestu taxikárov nevyjadrili solidárne, skôr kritizovali úroveň služieb, najmä praktiky taxikárov, akým zdierajú klientov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies