FOTO Proti kráteniu financovania SAV protestovalo zhruba 50 vedcov

NETKY.SK • 26 November 2014, 16:35 • 2 min
FOTO Proti kráteniu financovania SAV protestovalo zhruba 50 vedcov

ZVOLEN - Na jednom z celoslovenskej série protestov proti kráteniu financovania Slovenskej akadémie vied (SAV) sa dnes pred budovou Ústavu ekológie lesa SAV vo Zvolene zišlo zhruba 50 pracovníkov tohto ústavu a tiež zvolenských a banskobystrických detašovaných pracovísk Geologického, Botanického a Archeologického ústavu SAV. Svoj postoj vyjadrili transparentom „Nenechajte vedu zomrieť“.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol predseda odborov a vedecký pracovník Ústavu ekológie lesa SAV Rastislav Janík, hlavnými požiadavkami vedcov je zachovať kontinuálny tok financií do SAV i celej vedy na Slovensku, stabilnejšie podmienky pre vedu a to, aby ministerstvo vnútra vyňalo SAV z reformy verejnej správy ESO (efektívna, spoľahlivá a otvorená verejná správa). „My nie sme orgán verejnej správy, my sme špecifická štátna správa, nemáme klientske centrá, nemáme styk s verejnosťou, čiže neviem, akým spôsobom sme sa dostali do schémy ESO, ktorá znamená šetrenie, prepúšťanie a menej peňazí,“ povedal Janík. 

Protestné zhromaždenie s krátkym pochodom bolo pokojné a tiché, okrem Janíka na ňom nik ďalší nevystúpil. Účastníci ho ukončili štrnganím zväzkami kľúčov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona