FOTO Protesty pokračujú: Tisíce ľudí žiadali v Bratislave odstúpenie premiéra Fica!

NETKY.SK • 10 December 2014, 19:50 • 2 min
FOTO Protesty pokračujú: Tisíce ľudí žiadali v Bratislave odstúpenie premiéra Fica!

BRATISLAVA – Tisícky ľudí sa opäť zhromaždilo na bratislavskom Námestí SNP, aby vyjadrili nespokojnosť s premiérom Robertom Ficom a žiadalo od neho odstúpenie.

slovakia

left justify in out

Demonštrácia sa začala o 17-tej už tradične na Námestí SNP. Podľa našich odhadov sa tam zišlo okolo 2000 - 2500 ľudí. Demonštrácia niesla názov „Demonštrácia za odstúpenie R.Fica“.

 

„Dnes chceme povedať, že naše požiadavky stále platia,“ oznámil na pódiu jeden z organizátorov zhromaždenia poslanec Alojz Hlina. „Polovicu z jednej nám splnili,“ vyhlásil Hlina. Narážal tak na návrh na odvolanie vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martina Senčáka. Šéf rezortu zdravotníctva Viliam Čislák dnes oznámil, že na najbližšie rokovanie vlády predloží návrh na jeho odvolanie.

 

 

 

 

 

V dave sa objavili transparenty Nie sme ovce, Chceme zmenu, nie majdan či Fico odstúpiť. „Dnes sa tu stretli slušní ľudia, ktorí chcú zmenu,“ rečnil europoslanec Richard Sulík. Podľa neho je súčasná vláda postavená na systematickom kradnutí. „Chceme, aby politici prestali kradnúť,“ povedal poslanec Igor Matovič. Na pódiu sa objavil aj spevák Samuel Tomeček, ktorý zaspieval pieseň „Zbohom buď, lipová lyžka“.

 

img

 

Zhromaždeniu sa prihovorila aj predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká. „Vyše mesiaca po prevalení kauzy CT prístroja sme v stave, že CT v Piešťanoch funguje ďalej napriek sľubom o zrušení zmluvy a Magda Kovačicová s Alanom Suchánkom (poukázali na kauzu, pozn. SITA) sú vystavení tlaku vedenia nemocnice,“ povedala. Podľa Kaveckej za 25 rokov žiadny minister zdravotníctva sestrám nič nedal. „Zato mnohí ministri zdravotníctva dali dosť finančným skupinám,“ skonštatovala.

 

img

 

Na pódiu vystúpil aj Peter Pčolinský, ktorý organizoval protesty Gorila. „Jediná vec, ktorej sa táto vláda bojí, sú ľudia v uliciach,“ vravel. Poslanec Daniel Lipšic pred davom oznámil, že protesty budú pokračovať aj po vianočných sviatkoch. Pokračovanie protestov prisľúbil aj jeden z administrátorov Facebookovej stránky antiFICO v rozhovore pre netky.sk.

 

Na záver zahrala slovenská hymna a zaspieval Samuel Tomeček.

 

img

 

Protesty odštartoval predražený nákup CT v piešťanskej nemocnici. Podujatia organizujú opoziční politici Hlina, Matovič, Lipšic, europoslanec Sulík a facebooková stránka s názvom antiFICO. Medzi šesť požiadaviek na vládu patrí zákaz účasti schránkových firiem na verejných súťažiach, zriadenie špeciálneho výboru na dohľad nad vyšetrovaním kauzy Gorila, hmotná zodpovednosť politikov za nezákonné rozhodnutia, voľba predsedu Najvyššieho kontrolného úradu navrhnutého opozíciou z radov renomovaných osobností, okamžité odvolanie riaditeľky piešťanskej nemocnice Márie Domčekovej a vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martina Senčáka ako aj skončenie politických nominácií v rezorte zdravotníctva.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies