FOTO Protestujúci migranti zablokovali diaľnicu do Macedónska na dvoch miestach

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 17:29 • 2 min
FOTO Protestujúci migranti zablokovali diaľnicu do Macedónska na dvoch miestach

IDOMENI - Utečenci a migranti protestujúci proti uzavretiu hraníc na tzv. balkánskej ceste zablokovali dnes obojsmerne ďalšiu časť gréckej diaľnice vedúcej k hraničnému priechodu s Macedónskom a nepúšťajú tam žiadnu dopravu.

slovakia

left justify in out

Podľa gréckych orgánov protestuje na diaľnici v blízkosti hraničného priechodu Evzones asi 100 ľudí, informovala tlačová agentúra SITA. Premávku blokujú pri gréckej dedine Idomeni, kde počas uplynulých mesiacov vznikol veľký neoficiálny stanový tábor.

 

Utečenci a migranti tam pešo prechádzali do Macedónska, kým macedónske orgány nezačali ich počty regulovať a následne minulý mesiac hranice pre utečencov úplne neuzavreli. Stovky utečencov a migrantov medzičasom pokračovali v blokovaní diaľnice pre nákladné autá a kamióny v jej južnejšej časti, pri meste Polykastro, kde si pri diaľničnej čerpacej stanici zriadili ďalší neoficiálny tábor.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies