FOTO Protest migrantov: Pokúsili sa obesiť na strome v centre Atén

NETKY.SK • 26 Február 2016, 12:31 • 2 min
FOTO Protest migrantov: Pokúsili sa obesiť na strome v centre Atén

ATÉNY - Niektorí migranti prežívajú veľkú frustráciu potom čo opustia svoje domovy. Cesta býva väčšinou veľmi náročná. Sú vyhladovení a vyčerpaní a stojí pred nimi neistota ktorej musia čeliť.

slovakia

left justify in out

Preto sa uchylujú k zúfalým činom. Dvaja pakistanskí migranti sa pokúsili obesiť na strome v centre Atén len preto, že sa dozvedeli, že sú uväznení v Grécku. Susedná Macedónia uzavrela svoje hranice a migranti sa dozvedeli, že v hlavnom meste ich nechcú. Ich cesta na Západ sa skončila hneď ako priplávali na starý kontinent.

 

Grécky premiér zaujal nekompromisné stanovisko. “Nezmierime sa s tým, že naša zem sa mení na  sklad duší, zatiaľ čo sa Európa tvári akoby sa nič nedialo”, prehlásil Alexis Tsipras.

 

To viedlo mladých Pakistancov k tomu, že si zobrali kus fialovej látky a pokúsili sa obesiť v korune stromu. Obaja skončili v bezvedomí a boli prevezení do nemocnice. Ich stav je vážny, ale vďaka davu ďalších migrantov, ktorí im prekazili ich umýsel si zachránili život.

 

Ich protest bol dosť riskantný, ale docielili, aby svet na nich znovu uprel svoje oči.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies