FOTO Profesionálny hippie cestuje po svete a šíri lásku, zarába poriadny balík

NETKY.SK • 27 December 2016, 17:30 • 2 min
FOTO Profesionálny hippie cestuje po svete a šíri lásku, zarába poriadny balík

KALIFORNIA – Jameson Godlove (54) je profesionálny hippie, ktorý miluje Ježiša, šíri kresťanské hodnoty a ľudí učí o láske.

slovakia

left justify in out

Cestuje hore dole po celej Amerike na svojej jedinečnej dodávke, ktorú nazýva „Chrám lásky.“ Auto je komplet celé oblepené tisíckami drobných a väčších postavičiek a suvenírov, ktoré nazbieral počas svojej dlhej cesty.

 

img

 

img

 

Pre turistov je jeho zjav veľkou atrakciou a z ich priazne a podpory zarobí týždenne až 1 400 eur. Záujemcov vezme do vnútra dodávky, kde im rozpráva o jednote a láske. Učenie svätého Františka káže - každý deň už celé tri roky.

 

„Používam znaky z našej kolektívnej pop kultúry, vrátane Star Wars a Star Treku. Tieto príbehy obsahujú poučné metafory, ktoré poukazujú na to, ako sme všetci spojení," vysvetlil Godlove, ktorý sa narodil v Pennsylvanii, no posledných 16 rokov trávi každé leto v Kalifornii.

 

Ľudia sú po jeho prednáške pozitívne naladení. „Myslím, že 99% turistom sa moja dodávka páči. Je jedinečná a má hlbokú duchovnú atmosféru,“ povedal.


 

Jameson začal svoju cestu k hippie v námorníctve, kde pracoval v nemocnici a staral sa o vietnamských veteránov. Raz ho prichytili ako fajčí marihuanu a zavreli ho do vojenského nápravného zariadenia na 30 dní. Potom dostal šancu vrátiť sa do námorníctva, ak bude poslušný a prestane fajčiť marihuanu. Ako sám povedal, rozhodol sa tak, že „systému ukázal stredný prst,“ a odišiel po svojom šíriť lásku. „Vo vnútri srdca som bol vždy hippie,“ povedal.

 

img

 

Godlove si dodávku kúpil v roku 1995 za 1 600 eur od kamaráta, ktorý bol bezdomovec. Sociálka mu hrozila, že jemu a jeho žene zoberú dieťa, ak sa ich životná situácia nezlepší. Vďaka peniazom od Godlovea, sa mohli nasťahovať do podnájmu a udržať rodinu po kope. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies