FOTO Pri stavbe linky C metra v Ríme narazili na kasárne a pohrebisko z doby rímskej

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 08:06 • 2 min
FOTO Pri stavbe linky C metra v Ríme narazili na kasárne a pohrebisko z doby rímskej

RÍM - Práce na rozšírení verejnej dopravy v talianskej metropole Rím opäť narazili na starý problém: na archeologické objekty. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia ministerstva kultúry ukázali v pondelok novinárom miesto, kde počas prác na tretej linke mestského metra vykopali kasárne rímskej prétoriánskej gardy, pochádzajúce z 2. storočia n.l.

 

Prétoriánska garda bola elitnou skupinou rímskych vojakov, ktorí mali zároveň funkciu telesnej stráže rímskeho cisára. V Ríme pre nich postavili tábor, kde boli ubytovaní.

 

Keď stavební robotníci liali betón na plánovanej zastávke metra s názvom Amba Aradam, archeológ len o niekoľko metrov ďalej odstraňoval štetcom zeminu a špinu z malého bronzového náramku, približuje AP.

 

Archeológovia zrejme našli pri kasárňach hromadnú hrobku. Archeologička Romina Mosticoneová uviedla, že objavila 13 kostier dospelých ľudí a bronzovú mincu.

 

Predstavitelia Ríma dúfajú, že nález začlenia do novej stanice metra, ktorej otvorenie je naplánované na rok 2020. Práce na trase C rímskeho metra brzdia už od začiatku výstavby odklady, spôsobené aj nedostatkom financií.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies