AKTUALIZOVANÉ FOTO Pri samovražedných útokoch v Kábule zahynulo 25 ľudí

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 07:35 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO Pri samovražedných útokoch v Kábule zahynulo 25 ľudí

KÁBUL - Medzi obeťami dvoch pondelkových samovražedných útokov v afganskej metropole Kábul je pravdepodobne až sedem novinárov.

slovakia

left justify in out

Podľa aktualizovaných údajov zahynulo celkovo 25 ľudí a zranenia utrpelo najmenej 45 ďalších.

 

Miestna televízia 1TV potvrdila smrť dvoch svojich reportérov. Podľa ministerstva zdravotníctva zahynul taktiež reportér miestneho spravodajského portálu ToloNews Mohammad Túchí, ako aj reportér Rádia Slobodná Európa (RFE) Ebadulláh Hananzáí. Šéf Bezpečnostného výboru afganských novinárov (AJSC) pre DPA uviedol, že o život prišlo celkovo sedem novinárov, "jeden z AFP, jeden z RFE, dvaja z 1TV, jeden z ToloNews a dvaja z miestnej rozhlasovej stanice Mašál".

 

K útokom došlo vo štvrti Šašdarak, kde sa nachádzajú budovy tajnej služby, ministerstva obrany i Severoatlantickej aliancie.

 

Prvý atentátnik sa odpálil na motorke pri budove tajnej služby. O zhruba 15 minút neskôr, keď sa na mieste útoku zhromaždili ľudia vrátane novinárov, sa tam odpálil druhý atentátnik. "Bombový atentátnik sa prestrojil za novinára a odpálil sa v dave," uviedla AFP citujúc políciu.

 

K útokom sa bezprostredne nikto neprihlásil. V Kábule však v minulosti útočili skupiny ako Taliban a Islamský štát.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona