FOTO Pri požiari v parku vo Viedni zahynuli piati Slováci

NETKY.SK • 24 November 2015, 14:26 • 2 min
FOTO Pri požiari v parku vo Viedni zahynuli piati Slováci

VIEDEŇ - Rakúska kriminálna polícia identifikovala päť obetí požiaru, ktorý vypukol 1. októbra v opustenej reštaurácii v liečebnom parku Oberlaa v desiatom viedenskom obvode Favoriten. Obete požiaru identifikovali na základe odtlačkov prstov a DNA ako piatich Slovákov. Informovala o tom dnes rakúska agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Informáciu o úmrtí piatich Slovákov pre TASR dnes potvrdil hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Stano. "Na základe našich informácií môžeme potvrdiť päť úmrtí v dôsledku požiaru. Vzhľadom na problémy s identifikáciou, spôsobené požiarom, bola totožnosť našich občanov potvrdzovaná postupne a neskôr," uviedol Stano.

 

Ministerstvo je podľa neho od požiaru v úzkom kontakte s rakúskymi úradmi. Bližšie informácie o obetiach z dôvodu ochrany osobných údajov neposkytol.

 

Agentúra APA citovala výsledky správy rakúskych vyšetrovateľov, podľa ktorých malo ísť o štyroch mužov vo veku od 30 do 37 rokov a jednu 22-ročnú ženu z Rimavskej Soboty. Dvaja z identifikovaných mužov majú byť bratia. Pätica pricestovala do Viedne z Nemecka. V rakúskej metropole mali podľa APA žobrať. O vypuknutí požiaru, ktorý pravdepodobne spôsobila pec, netušili, pretože po konzumácii väčšieho množstva alkoholu zaspali.

 

Požiar vypukol večer 1. októbra v opustenej reštaurácii v chránenom kúpeľnom parku Oberlaa, ktorý je súčasťou parku Laaer Berg, vo Viedni. Uhasiť sa ho podarilo do polnoci. Záchranári s dýchacími maskami vošli do obhorenej zrúcaniny, kde objavili päť obetí. "Telá boli obhorené na nepoznanie," uviedol vtedy hovorca polície Paul Eidenberger, ktorého citovala APA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies