FOTO Pri nepokojoch na srbsko-maďarských hraniciach zbila polícia slovenskú reportérku

NETKY.SK • 17 September 2015, 15:45 • 2 min
FOTO Pri nepokojoch na srbsko-maďarských hraniciach zbila polícia slovenskú reportérku

BUDAPEŠŤ – Maďarskí policajti včera tvrdo zasiahli proti utečencom na srbsko-maďarských hraniciach. Použili aj slzný plyn a vodné delo. Doplatili na to aj niektorí novinári, medzi nimi aj jedna Slovenka.

slovakia

left justify in out

Reportérka Denníka N Tímea Beck bola jednou z novinárov, ktorých maďarská polícia spolu s utečencami zbila a zatkla.

 

„Všetko sa stalo, keď sme so skupinou novinárov sledovali, ako sa masa utečencov snaží dostať na maďarskú stranu cez plot. Pomáhala som vstať jednej rodine zo zeme, keď ma strhli policajti, začali ma udierať obuškom, zviazali mi veľmi natesno ruky plastom a hodili ma na zem,“ cituje Denník N reportérku Beck.

 

„Policajti mi vulgárne nadávali a obviňovali ma z toho, čo urobili oni, strhli ma na maďarskú stranu,“ dodala reportérka.

 

Poľský reportér Jacek Tacik s Tímeou Beck

 

 

 

Maďarskí policajti pri nepokojoch migrantov zbili štáb srbskej televízie RTS

 

Pri nepokojoch migrantov na srbsko-maďarskom hraničnom prechode Horgoš-Röszke zbili maďarskí policajti členov štábu srbskej verejnoprávnej televízie RTS, informoval spravodajský server Hvg.hu odvolávajúc sa na internetovú stránku RTS.

 

"Maďarskí policajti členov štábu televízie zbili obuškami a rozbili im techniku. Nepomohlo ani to, že povedali, že pracujú pre štátnu televíziu," píše RTS.

 

K incidentu došlo okolo 18.30 h počas potláčania nepokojov migrantov na srbskej strane. Policajti nechali migrantov priblížiť sa k hranici, potom ich obuškami nútili, aby cúvli. Útoku sa nevyhli ani pracovníci RTS, ktorí nakrúcali spravodajstvo z udalostí.

 

 

Noc po strete migrantov s maďarskými policajtmi v Röszke bola pokojná

 

Po strete migrantov s maďarskými policajtmi v stredu večer na srbsko-maďarskom hraničnom prechode Röszke-Horgoš 2, pri ktorom sa snažil utečenci preraziť zábrany a vstúpiť na maďarské územie, bola noc pokojná. Srbská polícia totiž migrantov drží ďalej od hraníc, informovala agentúra MTI.

 

Neskoro večer menšie skupiny migrantov ešte protestovali a vykrikovali pri bráne diaľničného prechodu Röszke-Horgoš, neskôr však stíchli.

 

MTI cituje správu denníka maďarskej menšiny v Srbsku Magyar Szó, podľa ktorého jeden z migrantov sa srbským policajtom v kordóne pred hranicami vyhrážal, že ak sa nedostane na druhú stranu hraníc, tak sa podpáli.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies