FOTO Pri líbyjskom pobreží zahynuli ďalšie desiatky migrantov

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 16:43 • 2 min
FOTO Pri líbyjskom pobreží zahynuli ďalšie desiatky migrantov

RÍM - Približne 20-30 migrantov zrejme zahynulo pri potopení ich plavidla neďaleko brehov Líbye. Oznámila to dnes námorná misia EÚ, ktorú citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Neďaleko líbyjského pobrežia sa potopil drevený čln... Počet mŕtvych odhadujeme na 20-30," povedal hovorca misie EUNAVFOR Med-Sofia Rino Gentile. Na palube plavidla sa podľa neho celkovo nachádzalo okolo 100 osôb. Polovicu z nich zachránila loď španielskeho námorníctva.


Talianska pobrežná stráž stanovila počet zachránených na 88 ľudí, pričom zatiaľ nepotvrdila žiadne obete. Talianske plavidlá dnes celkovo vykonali 20 operácií, počas ktorých zachránili približne 1000 migrantov a utečencov.


Morská cesta medzi Líbyou a Talianskom je momentálne hlavnou trasou pre migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európy. Dôvodom je dohoda medzi Európskou úniou a Tureckom o vracaní migrantov z Grécka do Turecka.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies