FOTO Pri letisku v Kábule sa odpálil samovražedný útočník v aute

NETKY.SK • 4 Január 2016, 10:13 • 2 min
FOTO Pri letisku v Kábule sa odpálil samovražedný útočník v aute

KÁBUL - Samovražedný útočník odpálil dnes pri kontrolnom stanovišti polície neďaleko letiska v afganskej metropole Kábul svoje auto naložené výbušninami. Svetové agentúry informácie o ďalších obetiach či zranených bezprostredne nezverejnili.

slovakia

left justify in out

Veliteľ kábulského kriminálneho oddelenia uviedol, že útočníka približujúceho sa v aute k stanovišťu spozorovali hliadkujúci policajti. Muž následne odistil výbušninu a nastala explózia. Polícia celú oblasť evakuovala. Dnešnému incidentu pri kábulskom letisku predchádzala séria útokov, ku ktorým došlo v uplynulých dňoch v hlavnom meste.

 

Kábul bol okrem iného na Nový rok svedkom samovražedného útoku vo francúzskej reštaurácii Le Jardin, navštevovanej zahraničnými diplomatmi a turistami a dobre situovanými Afgancami. K činu, pri ktorom zahynul 12-ročný chlapec a člen ochranky a ďalších 18 ľudí utrpelo zranenia, sa následne prihlásilo afganské militantné hnutie Taliban.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies