FOTO: Pri Kremnici zajtra otvárajú najdlhší slovenský lanový most

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 11:18 • 2 min
FOTO: Pri Kremnici zajtra otvárajú najdlhší slovenský lanový most

Ak ešte neviete, čo vymyslieť počas nadchádzajúceho víkendu, možno vás bude zaujímať, že na Sklake pri Kremnici otvárajú unikátnu atrakciu.

slovakia

left justify in out

Od zajtra sa školákom a študentom začínajú letné prázdniny a to je najlepší čas na výlety, dovolenky a cesty za novými zážitkami. Nová,  na Slovensku unikátna, atrakcia pribudla aj na Sklake neďaleko Kremnice. Sprístupnia tu totiž najdlhší lanový most v našej krajine a spolu s ním aj novú lanovú lezeckú sieť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucián Bucák (@lucianbucak),

Lanový most je zavesený vo výške približne 30 metrov nad zemnou a meria 78,5 metra. Lezecká lanová sieť má dĺžku 37,5 metra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svoje limity je potrebné posúvať vyššie a vyššie.🧗‍♀️⛰️ Tento týždeň sme mali možnosť si v predpremiére vyskúšať nové osadené prvky na Via ferrate Komín. Ide o visutý lanový most vo výške približne 30 metrov nad zemou s dĺžkou 78,5 metra a lanovú sieť dlhú 37,5 metra. Už túto nedeľu sa môžte tešiť na oficiálne otvorenie dostavby ferraty. 😊 My s @renkys 🧗‍♂️ určite odporúčame návštevu tejto 'atrakcie', i keď viac než len potrebné je odhodlanie a odvaha a samozrejme je potrebné mať so sebou feratový set. 😊 #viaferrata #adventurecouple #gooutdoors #adrenaline #neverstopexploring #adventurehunters #zivotjetorta #naturelovers #stastnaryba #stastnizmrdi #slovakia #skalkaarena #pureslovakia

Príspevok, ktorý zdieľa @ radkafisher,

Obe atrakcie sú súčasťou náučnej zaistenej cesty, takzvanej via ferrata Komín, ktorá sa nachádza v Kremníckych vrchoch v podcelku Flochovský chrbát. Začiatok trasy je na Peknej vyhliadke, na červenej turistickej značke. Veľmi obľúbenou súčasťou túry je aj Tunel, ktorý bol zrekonštruovaný pred dvoma rokmi. Netreba sa však obávať. Nemusíte byť najzdatnejším turistom, vybrať si môžete z viacerých obťažností trás - via ferrata na skale Jánošíkova diera s obťažnosťou B, ktorá je určená pre rodičov s deťmi, Trubačova veža  s obťažnosťou B, Komín s obťažnosťou C a Výzva, ktorá je zaradená do kategórie E je najťažšou doteraz vybudovanou via ferratou na Slovensku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aj takúto nádheru máme blízko Banskej Bystrice 💚🌲 #skalka#viaferrata#slovakia

Príspevok, ktorý zdieľa Lucia Roupcová (@luc_puc),

Treba povedať, že via ferrata je určená najmä pre dobrodružnejších turistov. Nájdeme tu 420 metrov lán s výškou skalných ciest 80 metrov. Via ferrata Komín si na svoje zdolanie vyžaduje špeciálne vybavenie, to si však záujemcovia môžu vypožičať priamo na Skalke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neviem, ci to bolo sposobene tou nadhernou jesenou vsade navokol, alebo by som to takto zhodnotila aj bez ohladu na tuto farebnost. Tak ci onak je ferrata na Skalke najkrajsou na ktorej som zatial bola (ozvala sa stara ferratacka 😀). Nie je sice zrovna najdlhsia, ale tie vyhlady... 😍 clovek sa pri pohlade na stromy dole citi akoby bol dronom 😊. Krasne, tak (pre mna) akuratne vybudovana, aj nejake vzdusne mostiky tam su, aj ferratova lavicka, a este tam na zaver aj drevene lehatko hodili. No a do toho tie jesenne 🍂... Cista radost! #skalka #ferrata #viaferrata #autumn #autumncolors #purehappiness #beautifulview #droneview #trees #forest #nature #hiking #slovakia #beautifulslovakia #insta_svk

Príspevok, ktorý zdieľa @ veronnnka,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Via ferrata.

Príspevok, ktorý zdieľa horskamania=Jirka Mazal (@horskamania),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona