FOTO Pri Dortmunde havaroval český autobus, zranilo sa 11 ľudí

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 13:48 • 2 min
FOTO Pri Dortmunde havaroval český autobus, zranilo sa 11 ľudí

DORTMUND - Jedenásť ľudí utrpelo v noci nadnes zranenia pri havárii českého autobusu neďaleko západonemeckého Dortmundu, informoval spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo na diaľnici A2, keď autobus spoločnosti Eurolines, smerujúci z Londýna do Berlína, narazil do stojaceho vozidla. V autobuse cestovalo 42 ľudí, nebol medzi nimi žiaden občan ČR.

 

Český autobus narazil do sprievodného vozidla transportéra prevážajúceho nadmerný náklad, ktoré bolo odstavené na kraji diaľnice. V sprievodnom vozidle sa nenachádzali žiadne osoby.

 

Podľa hovorkyne Eurolines išlo o český autobus, ktorý zaisťoval spoj z Londýna do Berlína pre anglickú a nemeckú pobočku tejto spoločnosti.

 

"Podľa našich informácií bolo ľahko zranených deväť ľudí, z ktorých troch previezli na kontrolné vyšetrenie do nemocnice," povedala hovorkyňa pre iDNES.cz. Podľa informácií nemeckej polície cestujúci utrpeli zväčša rezné rany a pomliaždeniny.

 

Spoločnosť Eurolines tvrdí, že odstavené vozidlo, do ktorého autobus narazil, bolo zle označené. V mieste kolízie okrem toho práve husto pršalo.

 

Nemecká polícia odhadla škody spôsobené nehodou na 750.000 eur. Havária si vynútila niekoľkohodinové uzavretie diaľnice A2, spájajúcej Berlín s Porúrím.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies