FOTO Pri brehu Južnej Kórei sa prevrátila rybárska loď, pátrajú po nezvestných mužoch

NETKY.SK • 27 Január 2016, 09:22 • 2 min
FOTO Pri brehu Južnej Kórei sa prevrátila rybárska loď, pátrajú po nezvestných mužoch

SOUL - Potápači pátrali dnes po minimálne štyroch ľuďoch, ktorí zrejme zostali uväznení vo vnútri čínskej rybárskej lode, čo sa prevrátila v Žltom mori pri juhozápadnom pobreží Južnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Ďalších piatich ľudí zachránili iné čínske rybárske člny, ktoré sa v čase incidentu nachádzali v jej blízkosti, informovala agentúra AP. Potápači sa domnievajú, že v prevrátenej lodi uviazli minimálne štyri osoby. Posádka čínskeho člna nemala povolenie na rybolov v juhokórejských vodách.

 

Príslušník námornej polície z juhokórejského prístavného mesta Mokpcho povedal, že sa čínske plavidlo pred potopením dostalo do nešpecifikovaných problémov. Keď ho ďalšie člny začali odťahovať, prevrátilo sa. Plavidlá udržiavali rybársku loď aspoň čiastočne nad hladinou až do príchodu záchranárov.

 

Nehoda sa odohrala neďaleko miesta, kde sa v roku 2014 potopil trajekt, pričom zahynulo viac ako 300 ľudí, prevažne tínedžerov, ktorí boli na školskom výlete. Táto námorná katastrofa sa považuje za jednu z najväčších za posledné desaťročia.

 

Čínske rybárske lode sa čoraz častejšie plavia ďalej od pobrežia Číny, kde sú úlovky stále slabšie. Za posledný rok juhokórejská námorná polícia zadržala okolo 570 čínskych lodí, ktoré lovili ryby v týchto vodách nelegálne, uvádza ministerstvo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies