FOTO Prezident oslávil MDŽ obedom so ženami z rôznych oblastí a regiónov

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 18:20 • 2 min
FOTO Prezident oslávil MDŽ obedom so ženami z rôznych oblastí a regiónov

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska trávil dnešný Medzinárodný deň žien so ženami z rôznych oblastí spoločenského života a z rôznych regiónov Slovenska. Pozval ich do paláca na slávnostný obed, pri ktorom prebrali výsledky parlamentných volieb aj pohľad na Slovensko.

slovakia

left justify in out

"Ôsmy marec je deň, keď sa snažíme byť k našim polovičkám milší, zlatší a lepší. Ale ja si myslím, že by sme takí mali byť každý deň," povedal prezident. Ženy majú podľa neho v živote ťažšiu úlohu ako muži. "Pretože okrem toho, že každá sa snaží mať vlastnú kariéru, starajú sa o naše rodiny. Preto si zaslúžia úctu nielen na 8. marec, ale počas celého roka," vysvetlila hlava štátu.

 

Medzi pozvanými ženami boli lekárka, učiteľka, držiteľka ocenenia Biela vrana, vedkyňa, mediátorka pre vietnamskú komunitu na Slovensku, evanjelická farárka, blogerka, aktívna žena s hendikepom, novinárka z rómskej komunity a vojačka.

 

Prezidenta zaujímal ich pohľad na Slovensko, hovorili aj o výsledkoch parlamentných volieb. "Položil som im zákernú otázku, akú úlohu mi dajú ako prezidentovi. Každá mala povedať jednu úlohu, na ktorú by som sa mal sústrediť, aby som im mohol povedať, v čom sa v tomto smere podarilo pohnúť, keď sa o rok stretneme," uviedol Kiska.

 

Ženy mu odporučili, aby spájal. "Mám vysvetľovať, čo spraviť, aby mladí ľudia neutekali zo Slovenska. A dostal som úlohu štyrikrát do týždňa športovať aspoň 30 minút, pretože sa budem cítiť lepšie a potom sa aj krajina bude cítiť lepšie," doplnil Kiska.

 

 

Ženy robia svet krajším

ŽENY ROBIA NÁŠ SVET KRAJŠÍMMilé mamy, babky, manželky, dcéry. Dovoľte mi poďakovať sa vám za to, že robíte náš svet krajším. :)

Posted by Andrej Kiska on 8. marec 2016

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies