FOTO Prezident Kiska navštívil gymnázium, na ktorom študoval

NETKY.SK • 5 December 2014, 12:53 • 2 min
FOTO Prezident Kiska navštívil gymnázium, na ktorom študoval

POPRAD - Prezident SR Andrej Kiska navštívil dnes Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade, na ktorom kedysi študoval. Stretol sa tu nielen s terajšími študentmi a učiteľmi, ale čakali ho aj jeho bývalí učitelia.

slovakia

left justify in out

„Mal som možnosť sa stretnúť so svojimi učiteľmi ale aj tými, čo učia dnes. Hovorili sme o tom, ako je z pohľadu profesora dôležité vzdelanie, ale aj ukážka správania sa v živote a základné ľudské hodnoty, ktoré môžu profesori dať deťom. Najlepší však boli študenti, ktorí mi kládli otázky, ako sa mi tu študovalo, či som v dvanástich rokoch vedel, čím chcem byť a kedy som sa rozhodol byť prezidentom,“ povedal po stretnutí A. Kiska.
     

Ako študent bol veľmi dobrým žiakom a išli mu najmä prírodovedné predmety. Potvrdil to jeho bývalý učiteľ chémie Michal Brejčák, ktorý okrem prezidenta učil viaceré osobnosti nielen z politiky ale z rôznych oblastí.
     

Prezident na svoje stredoškolské časy spomína rád, pretože, ako povedal, zažil tu veľa zábavy a priznal, že nebol vždy len poslušným žiakom. Poznamenal však, že zo strednej školy má dodnes tie najlepšie priateľstvá. Zároveň poukázal na to, že tak ako dnes aj v budúcnosti bude veľmi dôležité, aké postavenie budú mať v spoločnosti učitelia. Študentom zase prízvukoval dôležitosť výberu vysokej školy a nabádal ich k odvahe študovať i v zahraničí.
     

Ako povedal riaditeľ školy Vladimír Lajčák, medzi študentmi, s ktorými na škole prezident diskutoval, boli členovia študentského parlamentu, úspešní reprezentanti gymnázia vo vedomostných i športových súťažiach. Prezidentovi dokonca kládli aj otázky týkajúce sa referenda o rodine a rozpočtu Slovenskej republiky. Vyučovací proces na škole nebol obmedzený, pretože časť učiteľov zabezpečovala aj výučbu. Podľa riaditeľa bolo veľmi ťažké vybrať tých, ktorí sa zo súčasného učiteľského zboru stretnú s prezidentom, preto rozhodol žreb.
     

Po návšteve gymnázia odišiel prezident na návštevu detských domovov v Dobšinej a Spišskej Belej.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies