FOTO Prevratný objav pre medicínu: Revolučné CT dokáže zobraziť ľudské telo v HD

NETKY.SK • 24 Február 2015, 15:54 • 2 min
FOTO Prevratný objav pre medicínu: Revolučné CT dokáže zobraziť ľudské telo v HD

MIAMI – Lekári z floridskej nemocnice sa môžu pozrieť zblízka na kosti, orgány a cievy, bez toho aby musel spraviť čoby len najmenší rez.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť General Electric zverejnila obrázky z testu ich telesného skeneru novej generácie, ktorý dokáže zachytiť kosti, cievy a orgány vo vysokom rozlíšení.

 

Pacientov vložia do komory skenera, ktorý lekári prezývajú „Revolučné CT,“ kde ho zosníma množstvo lúčov röntgenového žiarenia a následne počítač zrekonštruuje digitálny model tela kúsok po kúsku. Podľa General Electric vie počítač zrekonštruovať obraz srdca za čas kratší ako je jeden úder srdca.

 

Obrázky, ktoré zverejnila General Electric vyzerajú ako umelecké zobrazenie z knižky o ľudskej anatómii. V skutočnosti sú to časti tela živých ľudí z nemocnice West Kendal Baptist v južnej Floride, kde skener testujú.

 

img

 

img

 

img

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies