FOTO Prešovom sa prehnala ničivá búrka: Poškodila strechy a polámala stromy

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 13:15 • 2 min
FOTO Prešovom sa prehnala ničivá búrka: Poškodila strechy a polámala stromy

PREŠOV - Silná búrka, ktorá sa prehnala včera vo večerných hodinách nad Prešovom, poškodila tri strechy a polámala stromy a konáre.

slovakia

left justify in out

„Stále trvá ešte monitorovanie škôd, pretože naši zamestnanci aj občania hlásia ďalšie škody. Na mestskej stránke je zverejnená výzva pre občanov, aby nahlásili všetky škody vo svojom okolí, ktoré vidia a sú im známe. Pretože napriek tomu, že sme nasadili všetkých našich zamestnancov a všetkých policajtov k monitorovaniu škôd, chceme ich mať čím skôr podchytené, aby sme mohli postúpiť s odstraňovaním následkov,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

 

Prvé zasadnutie k mimoriadnej situácii bude dnes popoludní. Primátorka verí, že ju v priebehu týždňa zvládnu. „Lebo nestačí situáciu len zmonitorovať, ale tiež odstrániť následky,“ uviedla. Mesto zatiaľ eviduje škody hlavne na verejnej zeleni, spadnutých plotoch a múrikoch. Ich výšku zatiaľ nezverejnilo.

 

Občania môžu hlásiť spadnuté stromy a nánosy konárov na ich odstránenie na telefónnom čísle: 051/3100 246 (počas úradných hodín od 8.00 do 16.00 h), na email: petronela.galdunova@presov.sk, daniela.dzubajova@presov.sk.

 

Na Tatranskej ulici veterná smršť strhla jednu strechu na rodinnom dome a na ďalších dvoch ich poškodila. Hasiči v noci pomáhali provizórne prekryť domy celtami.

 

Najviac stromov spadlo na Sídlisku III, na uliciach Prostejovská a Bajkalská, ale tiež na Šafárikovej ulici. Jeden strom poškodil balkón. Ako uviedla operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, v teréne bolo v noci 21 hasičov so šiestimi kusmi techniky. Pomáhali aj členovia prešovského Dobrovoľného hasičského zboru. Búrka netrvala dlho. Všetky cesty sú zjazdné.

 

Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že mesto vyhlásilo 5. júla o 21.45 h mimoriadnu situáciu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona