FOTO Pre požiar v zlievarni v Považskej Bystrici evakuovali asi 50 pracovníkov

NETKY.SK • 15 November 2016, 15:19 • 2 min
FOTO Pre požiar v zlievarni v Považskej Bystrici evakuovali asi 50 pracovníkov

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Približne 50 pracovníkov museli dnes popoludní evakuovať zo zlievarne strojárskej spoločnosti Medeko v považskobystrickej mestskej časti Považské Podhradie po tom, ako objekt zasiahol požiar. Požiar vznikol pravdepodobne v dôsledku elektrického skratu, na mieste zasahuje 14 hasičov z Považskej Bystrice, Dubnice nad Váhom a Púchova.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Považskej Bystrici Zdeno Tarabík, na miesto požiaru najskôr povolali aj jednotky z Bytče a Záchrannej brigády v Žiline, ktoré však vzápätí odvolali.

 

„Príčina požiaru sa vyšetruje, ale pravdepodobne ide o technickú poruchu na riadeniach alebo na elektroinštalácii. Požiar hasiči lokalizovali asi po pol hodine, zadymenie zachvátilo celé výrobné a skladové priestory,“ doplnil Tarabík s tým, že hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch.

 

Podľa konateľa spoločnosti Medeko Pavla Demáčka požiar vznikol zrejme v dôsledku skratu a horenie podporil stlačený vzduch, ktorý potrebujú pri výrobe odliatkov. "Je to nepríjemnosť, dôležité je, že sa nikto nezranil. Dúfam, že nám to nespôsobí veľké škody najmä pre našich zákazníkov, pretože sa blíži koniec roka a musíme splniť kontrakty,“ skonštatoval Demáček.

 

Ako dodal, z objektu zlievarne presného liatia bola napájaná elektrickou energiou aj susedná výrobná hala, v ktorej rovnako museli zastaviť výrobu. „V susednej výrobnej hale sa začne pracovať už zajtra, zlievareň treba najskôr odvetrať a zistiť škody. Predpokladám však, že na majetku by nemalo dôjsť k väčším škodám,“ doplnil konateľ s tým, že celkovo sa prerušenie výroby bude týkať približne sto ľudí.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies