FOTO Pozor na nebezpečné kozmetické výrobky

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 15:57 • 2 min
FOTO Pozor na nebezpečné kozmetické výrobky

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na štyri nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Taliansku, Nemecku a Švédsku.

slovakia

left justify in out

Je možné, že sa vyskytujú aj na Slovensku. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.
     

Prvým výrobkom je prípravok na bielenie pokožky Qualité Extreme Intense - Active Performance Multi-action. Výrobok sa nachádza v 50 ml bielej tube.
     

Problematický je aj druhý výrobok na bielenie pokožky s názvom Qualité Extreme Intense - Active Efficacité Extreme Lait Corporel, ktorý sa nachádza v 500 ml bielej fľaši s čiernym a ružovým popisom. Oba výrobky obsahujú látku hydrochinón, ktorá nesmie byť súčasťou kozmetických výrobkov. Takáto kozmetika môže spôsobiť kožné alergie.
     

Ďalším výrobkom, na ktorý upozorňuje ÚVZ, je farba na tetovanie s názvom Tribal Black, krajinou pôvodu je Čína. Farba sa nachádza v plastovej fľaške. Vo výrobku bolo zistené prekročené povolené množstvo polycyklických aromatických uhľovodíkov.
     

Posledným výrobkom, na ktorý si treba dávať pozor, je gél na bielenie zubov Tooth Whitening System zo Švédska. Výrobok obsahuje látku, ktorá nesmie byť súčasťou kozmetických výrobkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies