FOTO Pozor na kozmetiku! Alergická reakcia takto znetvorila ženu, mohla aj zomrieť

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 19:10 • 2 min
FOTO Pozor na kozmetiku! Alergická reakcia takto znetvorila ženu, mohla aj zomrieť

NEW YORK - Lily Cleopatra Maurice prežila nočnú moru, z ktorej sa nemusela prebudiť živá, a teraz varuje ostatné ženy, aby sa im nestalo to isté.

slovakia

left justify in out

Lily použila rúž z kolekcie Covergirl Queen od Walmart a utrpela ťažkú ​​alergickú reakciu. Pery si natrela pred tým, ako išla spať a ráno sa zobudila s abnormálne opuchnutou perou. To však nebol jediný neduh, žena mala aj problém s dýchaním.

 

„Po tomto rúži mi opuchli pery a začala som sa dusiť. Museli ma previezť na pohotovosť! Mohla som zomrieť v spánku!" napísala na sociálnej sieti na smrť vydesená matka, a zdieľala niekoľko fotografií, na ktorých vidno obrovskú peru.

 

Lekári jej nasadili lieky, ktoré majú nepríjemné symptómy alergie zmierniť. Jeden z ošetrujúcich lekárov povedal, že keby mala tvrdší spánok a nezobudila sa na dusenie, nemusela sa prebudiť vôbec.

 

K incidentu sa vyjadrila aj zamestnankyňa firmy Laura Brinker: "Akonáhle sme sa dozvedeli o negatívnej skúsenosti tejto ženy, ktorá však podľa nás nemohla byť zapríčinená našim rúžom, sme sa snažili dozvedieť viac, aby sme mohli nejako pomôcť. Sme radi, že je v poriadku a dúfame v skoré uzdravenie. Bezpečnosť produktov je našou najvyššou prioritou. Robíme rozsiahle testovania na všetkých našich výrobkov, aby sme zabezpečili ich bezpečnosť a účinnosť."

 

Kozmetický chemik Randy Schueller potvrdil, že rúž neobsahoval žiadne netradičné zložky, avšak pripustil, že niektoré aromatické látky môžu byť pre malý počet ľudí alergénne.

 

Lily sa pomaly zotavuje a varovala všetky ženy, aby si pred kúpou kozmetiky vždy prečítali obsah látok v produkte.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies