FOTO Požiar lesa vo Vysokých Tatrách sa v noci ďalej nerozšíril, hasiči ho postupne likvidujú

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 07:29 • 2 min
FOTO Požiar lesa vo Vysokých Tatrách sa v noci ďalej nerozšíril, hasiči ho postupne likvidujú

VYSOKÉ TATRY - Hasiči od skorého rána pokračujú v hasiacich prácach pri požiari lesa vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

"Prostredníctvom vykonaného prieskumnému letu vrtuľníkom bolo zistené, že sa požiar v noci podarilo udržať pod kontrolou a už sa nerozširuje ďalej," informovala hovorkyňa prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

 

Momentálne na mieste zasahujú hasiči z Popradu, Vysokých Tatier, Prešova, Košíc, Mengusoviec a Modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred. "Pomáhajú aj dobrovoľní hasiči z obcí Šuňava a Štrba. Na mieste zasahuje aj vrtuľník Letky Ministerstva vnútra, ktorý už na požiarisko zhodil prvých pár tisíc litrov vody," dodala hovorkyňa.

 

Požiar lesa v 4. a 5. stupni ochrany prírody vypukol vo štvrtok (3.5.) krátko pred 14. hodinou a zasiahol približne 30-hektárovú lokalitu v oblasti Kežmarské Žľaby. Počas štvrtka s ohňom bojovalo asi 50 profesionálnych i dobrovoľných hasičov, moduly pozemného hasenia a tiež dva vrtuľníky. Pre nebezpečenstvo požiaru v poobedňajších hodinách evakuovali z terénu 800 až 1200 turistov a dočasne uzavreli viaceré turistické chodníky vedúce ku Chate pri Zelenom plese a Chate Plesnivec i ďalšie trasy. Šéf Horskej záchrannej služby Jozef Janiga v tejto súvislosti apeloval na turistov, aby sa miestu požiaru ako i jeho okoliu vyhýbali a nekomplikovali tak zásah hasičov a chránili si zdravie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies