FOTO Povodne na Arabskom polostrove si vyžiadali už najmenej 15 obetí, o domov prišli stovky ľudí

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 19:43 • 2 min
FOTO Povodne na Arabskom polostrove si vyžiadali už najmenej 15 obetí, o domov prišli stovky ľudí

SANÁ - Mimoriadne nepriaznivé počasie panuje na Arabskom polostrove, kde intenzívne zrážky spôsobili rozsiahle záplavy a veľké škody na domoch a infraštruktúre.

slovakia

left justify in out

Povodne na severozápade Jemenu si vyžiadali už najmenej 13 obetí, väčšina z ktorých prišla o život pri zrútení podmáčaných domov. Ďalšie desiatky objektov silné dažde výrazne poškodili alebo zničili; okolo 300 ľudí muselo opustiť svoje príbytky.


Voda zaplavila aj viaceré cesty, ktoré sú na niektorých miestach neprejazdné. Z krajiny hlásili aj pretrhnutie minimálne jednej menšej hrádze. Informovali o tom svetové agentúry. Zo susednej Saudskej Arábie hlásia najmenej dve obete povodní v dôsledku mimoriadne silných zrážok.


Najhoršie zasiahnutou oblasťou tejto krajiny je juhovýchod hraničiaci s Jemenom, odkiaľ prišli aj správy o obetiach a šiestich zranených. Búrky si dokonca vynútili v stredu prerušenie vyučovania na školách v hlavnom meste Rijád, pričom spôsobili aj vážne problémy v doprave.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies