FOTO Povodne a zosuvy pôdy v Nepále si vyžiadali 49 mŕtvych: Záchranárom pomáhajú slony

NETKY.SK • 14 August 2017, 06:12 • 2 min
FOTO Povodne a zosuvy pôdy v Nepále si vyžiadali 49 mŕtvych: Záchranárom pomáhajú slony

KÁTHMANDU - Najmenej 49 ľudí zahynulo v dôsledku povodní a zosuvov pôdy v Nepále, ktorý v uplynulých dňoch zasiahli prudké dažde.

slovakia

left justify in out

Ďalších 17 osôb je nezvestných a tisíce obyvateľov museli opustiť svoje domovy.

 

Z mnohých častí Nepálu hlásia výpadky v komunikácii a dodávkach elektriny, pričom podľa údajov Červeného kríža je zasiahnutých približne 100.000 ľudí. Poskytovanie pomoci obyvateľom je zložité vzhľadom na zničené mosty a neprejazdné cesty.

 

 

Povodne postihli aj turistické stredisko Sauraha, ležiace približne 80 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Káthmandu, kde uviazlo v hoteloch približne 500 ľudí vrátane mnohých cudzincov. Miestni záchranári použili pri evakuácii okrem člnov aj slony, aby bolo možné turistov dopraviť k najbližšej voľnej ceste a letisku.

 

Nepálsky premiér Šér Bahadúr Déuba vyjadril sústrasť pozostalým po obetiach a vyzval obyvateľov krajiny, aby zachovali pokoj.

 

Nepál postihujú rozsiahle povodne každý rok počas monzúnového obdobia, ktoré trvá od júna do septembra. Podľa oficiálnych predpovedí má v krajine pršať aj v najbližších dňoch.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona