FOTO Povestná taška z Ikey má luxusnú dvojníčku, zaplatíte za ňu tisíce eur

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 16:13 • 2 min
FOTO Povestná taška z Ikey má luxusnú dvojníčku, zaplatíte za ňu tisíce eur

HONGKONG – Napodobovanie značkových tovarov nekvalitnými čínskymi „fejkami,“ nie je ničím zvláštnym. V obchodoch po celom svete však teraz nastal opačný jav.

slovakia

left justify in out

Luxusná taška módneho domu Balenciaga je takmer identickou kópiou lacnej tašky obchodného domu Ikea.

 

Zatiaľ čo Ikea preváda vec na prenášanie vecí len za 69 centov (na Slovensku), Balenciaga za svoj produkt na ten istý účel pýta 2145 dolárov!

 

img

 

Samozrejme sú medzi nimi viaceré rozdiely, cena je však aj tak neobjektívne premrštená. Balenciagy vak je na rozdiel od ikeáckej platovej tašky z kože a chýba na ňom logo Ikea.

 

img

 

"Sme hlboko polichotení, že sa cestovný vak Balenciagy podobá známej a trvanlivej taške Ikea za pár centov. Jej všestrannosť je neporaziteľná," komentovala módny výstrelok švédska firma vo vyhlásení pre časopis Tenn Vogue.

 

img

 

Lacným tovarom sa inšpirovali aj iní.  Napríklad firma Chanel vyrobila tašku v časti lega alebo detskej škatuľke na obedy. Stojí však 6900 dolárov a kúpili si ju napríklad Kim Kardashian, Rihanna či Rita Ora.

 

img

Zdroj: Chanel

 

Ďalej tričko Gucci značky Harvey Nichols, ktoré síce vyzerá úplne obyčajne stojí 260 dolárov.

 

"Áno, je to téma, o ktorej sa v značkových domoch hovorí, aj keď všetci vedia, že je to smiešne. Ide im len o to urobiť z toho značkovú vec," vyjadrila sa Amber Graaflandová z britského Daily Mirror.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies