FOTO Potopa v Bratislave: Búrka spôsobila dopravný kolaps!

NETKY.SK • 4 August 2014, 08:14 • 2 min
FOTO Potopa v Bratislave: Búrka spôsobila dopravný kolaps!

BRATISLAVA - Hlavné mesto sa včera zmenilo na Benátky. Obrovské prívalové dažde spôsobili záplavy na cestách po celom meste. Nefungovala MHD a niektoré úseky boli úplne neprejazdné.

slovakia

left justify in out

19:09 - Okrem podjazdu pod Prístavným mostom sú v Bratislave cesty prejazdné

Po dnešnej silnej búrke v Bratislave sú okrem podjazdu pod Prístavným mostom ďalšie cestné komunikácie už prejazdné. "Vodičov upozorňujeme, že naďalej zostáva z dôvodu nadbytočnej vody neprejazdný podjazd pod Prístavným mostom. Natečenú vodu na mieste odčerpávajú hasiči a premávku v danom úseku policajti odkláňajú na kruhový objazd pod Prístavným mostom. Tento úsek cestnej komunikácie bude pre vodičov sprejazdnený ihneď, len čo hasiči vodu z miesta odčerpajú. Ďalšie cestné komunikácie na území hlavného mesta sú už v súčasnosti prejazdné bez obmedzení," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karina Považanová.

 

18:09 - Premávku MHD v Bratislave sa poradilo obnoviť v plnom rozsahu

Situácia v Mestskej hromadnej doprave (MHD) v Bratislave sa po dnešnej búrke stabilizovala po 17.00 hodine, kedy sa premávku podarilo opätovne obnoviť v plnom rozsahu. "To znamená, že všetky električky, autobusy a trolejbusy už jazdia podľa platných cestovných poriadkov," uviedla pre TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislavy (DPB) Adriana Volfová.

 

17:36 - V Bratislave dnes počas búrky zasahovalo a zasahuje takmer 80 hasičov

Počas včerajšej silnej búrky, ktorá dnes zasiahla Bratislavu, zasahovalo takmer 80 hasičov.Dovedna sa na zásahoch podieľalo 51 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave a 14 kusov techniky. Okrem toho bolo nasadených ďalších 28 príslušníkov dobrovoľných hasičských zborov a sedem kusov techniky. Novinárov o tom informoval nadporučík Pavol Ihnát z Krajského riaditeľstva HaZZ. Hasiči zasahovali dnes najmä pri odčerpávaní dažďovej vody z podchodov, podjazdov a pivníc rodinných domov a bytov. Následky búrky podľa slov Ihnáta museli odstraňovať vo všetkých bratislavských častiach - od Rače až po Dúbravku. Operačné stredisko aj po búrke neustále vysiela do postihnutých častí ďalšie jednotky.

 

 

16:05 - Po búrke je v Bratislave neprejazdných viacero úsekov

Bratislavská polícia upozorňuje, že po búrke je viacero cestných komunikácií neprejazdných. "Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave upozorňuje vodičov, že z dôvodu nadbytočnej vody je v súčasnosti na území hlavného mesta SR Bratislavy neprejazdný podjazd pod Prístavným mostom, podjazd na úrovni križovatky Bajkalská-Prievozská, podjazd na Gagarinovej ulici na úrovni Ružinovského cintorína, podjazd pred križovatkou ulíc Bajkalská-Ružinovská a podjazd na Račianskej ulici na úrovni železničnej stanice Vinohrady. Na uvedených úsekoch sa v súčasnosti nachádzajú hliadky dopravnej polície, ktoré premávku na mieste odkláňajú. Uvedené úseky cestných komunikácií budú pre vodičov opäť sprejazdnené ihneď, len čo to ich stav z hľadiska bezpečnosti cestnej premávky umožní. Vodičov zároveň žiadame, aby sa týmto úsekom, pokiaľ možno, vyhli a rešpektovali pokyny polície," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Karina Považovaná.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona