FOTO Porota v Zimbabwe ocenila najškaredšieho muža, rozhnevaní diváci sa pobili

NETKY.SK • 24 November 2015, 17:00 • 2 min
FOTO Porota v Zimbabwe ocenila najškaredšieho muža, rozhnevaní diváci sa pobili

HARARE - Cez víkend sa v Zimbabwe konala súťaž Najškaredší muž, ktorá sa stretla s nespokojnosťou fanúšikov. Víťaz podľa nich totiž nebol dosť škaredý a hnev priaznivcov porazeného súpera vyvrcholil aj do násilností. Titul najškaredšieho muža si odniesol Mison Sere (42), nie každý s tým však súhlasí.

slovakia

left justify in out

V Zimbabwe sa koná súťaž o najškaredšieho jedinca už od roku 2012 až doteraz titul vždy obhájil William Masvinu. Práve jeho fanúšikovia napadli porotcov za rozhodnutie, založené podľa nich len na tom, že Seremu chýba niekoľko zubov, ale inak je celkom pohľadný. "Ja som od prírody škaredý, nie on. On je škaredý, len keď otvorí ústa," zlostil sa Masvinu. "Mám si snáď nechať vyraziť zuby, keď chcem vyhrať? Je to podvod," kričali aj ďalší z neúspešných uchádzačov.

 

Sere sa víťazstvo nehodlá vzdať. Keď preberal hlavnú cenu 500 dolárov (470 eur), prehlásil, že kritici sú iba sklamaní z prehry. "Musia sa zmieriť s tým, že som škaredší než oni. Dúfam, že dostanem ponuky z televízie. Už som svoju škaredosť ukazoval v školách, tak snáď dostanem šancu aj v televízii," povedal spokojný víťaz.

 

Kritici sa ale nevzdávajú a chcú využiť pravidlo, ktoré vyhlásili samotní organizátori súťaže. O výsledku podľa nich nesmie rozhodnúť žiadny telesný hendikep, ale vyslovene prirodzená škaredosť. David Machowa, ktorý stál pri zrode súťaže, povedal, že cieľom bolo odstrániť spoločenskú stigmu telesnej škaredosti. "To, ako človek vyzerá, je boží dar. Všetci by sme mali byť hrdí na to, kým sme," dodal.

 

Súťaže, pri ktorých sa posudzuje telesný vzhľad, sú v Zimbabwe veľmi obľúbené. V prevažnej miere sa hodnotí krása žien, ale aj tu vznikajú rozpory divákov. Napríklad Emily Kachoteová, ktorá bola zvolená kráľovnou krásy tento rok, zožala otvorenú kritiku na sociálnych sieťach. Vraj nie je dosť krásna, aby získala titul. Korunku musela už dva týždne vrátiť, pretože sa objavili fotografie, na ktorých pózovala nahá. Pre ten istý dôvod bola z trónu zosadili aj jej predchodkyňu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies