FOTO Poľsko Poliakom, kričali v uliciach Varšavy tisíce protiimigračných demonštrantov

NETKY.SK • 11 November 2015, 17:30 • 2 min
FOTO Poľsko Poliakom, kričali v uliciach Varšavy tisíce protiimigračných demonštrantov

VARŠAVA - Tisíce poľských nacionalistov pochodovali dnes ulicami hlavného mesta Varšava s protiimigračným posolstvom pri príležitosti Dňa nezávislosti, sviatku, ktorý v ostatných rokoch opakovane poznačilo násilie.

slovakia

left justify in out

Pochod demonštrantov s poľskými zástavami zorganizovalo niekoľko krajne pravicových organizácií pod sloganom "Poľsko Poliakom, Poliaci za Poľsko", čo je podľa agentúry AP narážkou na neslávne známe predvojnové antisemitské heslá. Početný dav pozostávajúci podľa odhadov polície z 25.000 účastníkov pochodoval na pozadí stúpajúceho dymu z červených dymovníc. Niektorí protestujúci mali na tvári masky. Demonštrantov sprevádzalo v centre mesta množstvo policajtov. Deň nezávislosti je v Poľsku oslavou opätovného nadobudnutia suverenity krajiny po prvej svetovej vojne po 123 rokoch, počas ktorých bolo Poľsko vymazané z mapy Európy. Oficiálne štátne oslavy sviatku dnes viedol poľský prezident Andrzej Duda.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies