FOTO Polonahé feministky pomočili ukrajinského prezidenta!

NETKY.SK • 2 December 2013, 08:38 • 2 min
FOTO Polonahé feministky pomočili ukrajinského prezidenta!

PARÍŽ – Ukrajinský president Viktor Janukovyč je momentálne najnenávidenejšia osoba na Ukrajine. Antipatie voči nemu vyjadrili aj členky feministického hnutia Femen.

slovakia

left justify in out

Charakteristickým prvkom feministiek z Femen-u je, že vždy protestujú polonahé. Výnimku nespravili ani tentoraz a polonahé pred ukrajinskou ambasádou v Paríži protestovali proti rozhodnutiu ukrajinského prezidenta Janukovyča, ktorý nepodpísal asociačnú dohodu s Európskou úniou.

Polonahé aktivistky mali na sebe napísané „Yanukovych piss off“ (Janukovyč vypadni; piss – je doslovne po anglicky moč, pozn.). Feministky si na protest stiahli nohavičky a vymočili sa na fotografiu tváre Viktora Janukovyča.

Protestujú aj Ukrajinci priamo v Kyjeve pred vládnou budovou. Niektorí nespali ani v noci a do ulíc ich vyšlo viac ako 5-tisíc.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies