FOTO Polícia si posvieti na vodičov v Košickom kraji pre zvýšený počet nehôd

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 13:14 • 2 min
FOTO Polícia si posvieti na vodičov v Košickom kraji pre zvýšený počet nehôd

KOŠICE - Môže za to nárast nehôd i úmrtí za prvých päť mesiacov tohto roka v porovnaní s vlaňajškom.

slovakia

left justify in out

S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako aj znížiť počet dopravných nehôd s následkami na živote a zdraví, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vyhlásilo zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v celom Košickom kraji, aj s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti, vzhľadom na negatívny vývoj dopravných nehôd a ich následkov, informuje Prezídium Policajného zboru SR na svojej facebookovej stránke.

 

"Za päť mesiacov tohto roka sme v Košickom kraji zaznamenali 673 dopravných nehôd, čo je o 38 dopravných nehôd viac ako vlani v rovnakom období. Pri týchto nehodách prišlo o život 11 osôb (o 4 viac ako vlani v rovnakom období), ťažko sa zranilo takmer 70 osôb a ľahké zranenia utrpelo viac ako 290 osôb," vyratúva dôvody.

 

Aj napriek tomu, že polícia opakovane vyzýva účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy a správali sa na cestách zodpovedne, opäť došlo v uplynulých dňoch na cestách Košického kraja k dopravným nehodám s ťažkými zraneniami.

 

"Počas uplynulého víkendu sme zaznamenali tri dopravné nehody s účasťou motocyklistov (dve v okrese Košice okolie a jednu v Košiciach), pri ktorých sa ťažko zranili dvaja motocyklisti," približuje polícia.

 

Jeden z nich na križovatke nesprávne predchádzal nákladné vozidlo, ktoré odbočovalo vpravo.

 

 

img

Foto: Polícia

 

 

Druhý, ťažko zranený motocyklista, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy pri prechádzaní zákruty, nezvládol riadenie a spadol na vozovku.

 

 

 

img

Foto: Polícia

 

 

Bližšie okolnosti, presná príčina týchto dopravných nehôd sú predmetom objasňovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies