FOTO Policajti zaistili pri domových prehliadkach v obci Višňové desiatky zbraní, rozbušky aj chemické látky

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 15:36 • 2 min
FOTO Policajti zaistili pri domových prehliadkach v obci Višňové desiatky zbraní, rozbušky aj chemické látky

ŽILINA – Pri domových prehliadkach v obci Višňové pri Žiline našli policajti arzenál nelegálne držaných zbraní. Okrem desiatok pušiek a pištolí aj granáty, delostreleckú muníciu, rozbušky, chemické látky a pyrotechnický materiál.

slovakia

left justify in out

Zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami polícia obvinila 42-ročného Róberta a 49-ročného Miloša z okresu Žilina. V prípade preukázania viny im hrozí väzenie na tri až osem rokov.

 

„Obvinený 42-ročný Róbert si zbrane, muníciu, chemické látky a pyrotechnický materiál zadovažoval a v mieste bydliska bez povolenia prechovával najmenej od roku 2007. Z predbežných výsledkov kriminalistickej expertízy niekoľkých vybraných zbraní vyplýva, že zbrane patria do kategórie „A“ a sú zakázané. Niektoré zbrane boli podomácky upravované a podľa predbežných záverov expertízy plne funkčné,“ uviedla žilinská krajská hovorkyňa polície Jana Balogová.

Medzi zaistenými zbraňami sú aj priemyselné elektrické rozbušky s medenou dutinkou a plastická vojenská trhavina. „V zmysle zákona výbušninách a munícií v prípade elektrických rozbušiek ide o iniciátory a v prípade trhavín o výbušniny, ktoré možno nadobúdať len na základe povolenia, ktoré vydá obvodný banský úrad,“ dodala Balogová.

 

Žilinská polícia mala informácie o nelegálnej držbe zbraní, ale zbrane, ktoré pri prehliadkach našla, prekvapili aj samotných policajtov.

 

Polícia poslala na kriminalistickú expertízu aj sedem kusov munície podobnej granátu s telom zapaľovača, 13 kusov delostreleckej munície rôzneho kalibru, delostrelecké zapaľovače a viacero rôznych komponentov a súčastí na výrobu zbraní.

 

„Zaistených bolo aj najmenej 30 dlhých strelných zbraní rôzneho typu a výroby, päť samopalov, 33 krátkych strelných zbraní a 4 646 nábojov rôzneho druhu a kalibru,“ uviedla žilinská krajská hovorkyňa polície.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona