FOTO Podujatie Košice Fashion Week 2015 má za sebou úvodný deň

NETKY.SK • 13 November 2015, 16:02 • 2 min
FOTO Podujatie Košice Fashion Week 2015 má za sebou úvodný deň

BRATISLAVA - Podujatie Košice Fashion Week (KFW) 2015 má za sebou prvý deň, ktorého vrcholom bola vlasová šou Lukáša Očenáša. Dvojnásobný majster sveta v účesovej tvorbe predstavil extravagantné účesy i modely, ktoré sám ušil

slovakia

left justify in out

"Tvorba, ktorú mohli diváci vidieť je celá moja. Počas šou som prioritne vytváral účesy a tiež som šil alebo upravoval jednotlivé šaty podľa mojich predstáv. Na prehliadku som zvolil krásne modelky a honosné modely v kombinácii s dynamikou rýchlej hudby," prezradil talentovaný kaderník z Michaloviec, ktorý svoje vlasové umenie predstaví aj v posledný deň podujatia.


Ďalším štvrtkovým hosťom bol ukrajinský návrhár Volodymyr Podolian, ktorý priniesol najnovšiu kolekciu jar/leto 2016. "Má názov Jeden svet a vložil som do nej všetky svoje myšlienky a myšlienky ľudí, ktorí ma ovplyvňovali. Jednotlivé modely boli zatiaľ predstavené len na Ukrajine a dnes na Košice Fashion Week," uviedol.


Počas prvého dňa s podtitulom New European Fashion sa predstavili aj vychádzajúce návrhárske talenty z Fakulty priemyselných technológií v Púchove, Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach, českí študenti zo Strednej priemyselnej školy textilnej v Liberci, hostia z poľskej školy Krakowskie Szkoly Artystyczne, zastúpenie mala aj Stredná odborná škola na Gemerskej ulici v Košiciach. Svoje miesto dostala tiež kolekcia finalistov súťaže mladých návrhárov.


Prvé prehliadky si prišli pozrieť aj riaditelia a organizátori podujatí Cracow Fashion Week, Ukrainian Fashion Week, ľvovského Fashion Weeku a pražského Unique Fashion Weeku. "Veľmi radi by sme v budúcnosti nadviazali spoluprácu práve s mladými módnymi návrhármi z týchto krajín a realizovali výmeny medzi jednotlivými podujatiami a štátmi, kde sa odohrávajú, " objasnil riaditeľ KFW Marián Biľo.


Organizátorský tím pod jeho vedením spoločne s +421 Foundation s prezidentkou Ľubicou Surkošovou oficiálne odštartovali spoluprácu pri prezentácii Slovenska a slovenskej kultúry, módy a umenia na medzinárodnom, európskom a svetovom fóre. "V rámci podujatí, ktoré Nadácia +421 zrealizuje v zahraničí na budúci rok, budú zástupcovia Košice Fashion Week našimi partnermi a spoluorganizátormi. Budeme spolupracovať na niekoľkých veľkých projektoch - na veľkej módnej prehliadke počas filmového festivalu v Cannes a na 11. ročníku Slovak Fashion Night v New Yorku," prezradila Ľubica Surkošová.


Podujatie, ktoré hostí centrum Kasárne/Kulturpark, potrvá do 15. novembra. Sobota bude patriť elegancii, luxusu a štýlovej móde a záverečný deň prehliadke svadobných šiat a svadobných salónov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies