FOTO Počet obetí búrky Fung-Wong na Filipínach stúpa: V Manile je voda až do 2 metrov!

NETKY.SK • 21 September 2014, 12:24 • 2 min
FOTO Počet obetí búrky Fung-Wong na Filipínach stúpa: V Manile je voda až do 2 metrov!

MANILA - Na desať sa zvýšil počet obetí tropickej búrky Fung-Wong na Filipínach, oznámila dnes štátna agentúra pre zvládanie kalamitných situácií, dodajúc, že prírodný živel pripravil o strechu nad hlavou takmer 200.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Sedem z uvedených desiatich obetí sa utopilo, dvoch ľudí zabil elektrický prúd a ďalší zomrel na poranenia hlavy, keď sa pošmykol a spadol do potoka, cituje agentúra DPA.

 

Búrka zapríčinila v hlavnom meste Manila a provinciách na severe Filipín rozsiahle záplavy; z domovov muselo odísť vše 197.000 ľudí, ktorí sa uchýlili do evakuačných stredísk.

 


     

V Manile, kde na niektorých miestach stúpla voda až do výšky dvoch metrov, zatvorili kvôli záplavám školy, vládne úrady i finančné trhy. Tropická búrka Fung-Wong spôsobila filipínskemu poľnohospodárstvu a infraštruktúre škody v hodnote 3,2 milióna dolárov.
     

Filipínsky meteorologický ústav tvrdí, že búrka sa už vzďaľuje od Filipín a začína slabnúť.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona