FOTO Po pretrhnutí hrádze v Laose sú naďalej nezvestné stovky ľudí, našli už 19 mŕtvych

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 09:22 • 2 min
FOTO Po pretrhnutí hrádze v Laose sú naďalej nezvestné stovky ľudí, našli už 19 mŕtvych

BANGKOK - Najmenej 19 ľudí zahynulo a stovky ďalších sú naďalej nezvestné aj dva dni po pretrhnutí priehrady na juhovýchode Laosu, uviedli v stredu miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Priehrada bola v čase pretrhnutia vo výstavbe. Po jej kolapse voda zaplavila okolité územie. Päť miliárd metrov kubických vody strhlo so sebou stovky domov v provincii Attapeu.

 

Zaplavených bolo šesť dedín s 1300 domácnosťami, v ktorých žilo 7000 ľudí. Na sociálnych sieťach sa objavili letecké zábery rozsiahlych zaplavených území.

 

Časť obyvateľov sa podarilo evakuovať, ďalšie tisícky však naďalej zostali uviaznuté v dôsledku stúpania hladiny vody pre monzúnové dažde.

 

Na pomoc nasadili armádu, ktorá obetiam povodní rozdávala jedlo. Neskôr sa k nim pridali aj záchranné zložky zo susedného Thajska.

 

Na výstavbe hydroelektrárne sa podieľali juhokórejské spoločnosti spolu s thajskými a laoskými partnermi. Výstavba sa začala v roku 2013 a bola dokončená zhruba na 90 percent.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies