FOTO plačúceho gréckeho dôchodcu obletela svet: Austrálčan ho spoznal a zaplatí mu penziu

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 14:21 • 2 min
FOTO plačúceho gréckeho dôchodcu obletela svet: Austrálčan ho spoznal a zaplatí mu penziu

ATÉNY – Grécko momentálne nie je najlepším miestom, kde si chcete vyberať z bankomatu svoje peniaze. Krajina je veľmi blízko bankrotu a vystúpeniu z eurozóny. Banky umožňujú svojim klientom vybrať iba určitú čiastku a tí nemajú peniaze.

slovakia

left justify in out

Na internete sa objavila fotografia muža, ktorý sedí v slzách pred bankou. Tento záber zachytáva beznádej gréckych dôchodcov, ktorí si chcú vybrať penziu.

 

Fotografia doslova obletela zemeguľu a dostala sa aj do Austrálie, kde jeden muž so Sydney spoznal dôchodcu na fotografii.

 

 

 

 

James Koufos šéf finančnej spoločnosti v austrálskom Sydney identifikoval muža ako Giorgiosa Chatzifotiadisa, ktorý je rodinným priateľom. Koufos dokonca sľúbil, že priletí do Atén a zaplatí Giorgiosovi jeho dôchodok.

 

img

 

Chatzifotiadis už takmer mesiac stál v rade a dúfal, že bude konečne môcť vybrať svoj dôchodok. Niekoľkokrát ho však odmietli a naposledy sa zrútil na sem v slzách. To je moment, kedy fotograf spravil tento záber.

 

Koufos potom zverejnil status na svojom facebooku: „Urgujem všetkých mojich priateľov, aby mi pomohli nájsť tohoto muža...je to urgentné! Tento muž je bývalým spolužiakom môjho otca! Zaplatím mu jeho dôchodok na 12 mesiacov +!!! Tak dlho, ako len bude potreba!!“

 

„V Sydney žijem pohodlný život. Keď vidím niekoho, kto celý život ťažko pracoval a nemôže dostať penziu, aby nakŕmil svoju ženu a rodinu, nie je to správne,“ povedal Koufos pre Daily Mail.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona