FOTO Peter Sagan si splnil svoj sen: Na zákazku vyrobené tisíckoňové auto

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:33 • 2 min
FOTO Peter Sagan si splnil svoj sen: Na zákazku vyrobené tisíckoňové auto

BRATISLAVA – Peter Sagan má rád Ameriku. Dokazuje to aj tým, že preteky okolo Kalifornie patria k jeho najobľúbenejším. Svoju náklonnosť k Amerike dokázal aj po kúpe tohto športového auta.

slovakia

left justify in out

Najlepší slovenský cyklista si nechal na zákazku prerobiť Dodge Charger z toku 1970. Sagan poveril touto úlohou Scotta Tedra and Kena Maisana, spolumajiteľov MASCAR Modern & Classic Autobody & Paint Repair v kalifornskom meste Costa Mesa. Trvalo im to dva roky a výsledok je takýto.

 

img

 

V aute je motor o výkone tisíc koní. Má vzuchový podvozok, ktorý dokáže auto zdvihnúť, tak aby pohodlne prechádzalo cez spomaľovače. Auto zaujme nielen z vonku ale aj zvnútra. Sagan si nechal vyšiť na sedadlá svoje meno so špeciálnym logom pripomínajúcim bicykel.

 

img

 

Výrobcovia z MASCAR-u sa výborne vyhrali aj s farbou. Vytvoriť matný exteriér im trvalo neuveriteľných 900 hodín. Kvôli lepšej stabilite auta sú vpredu a vzadu rôzne veľkosti pnaumatík. Vpredu sú umiestnené 245/45-18 a vzadu až 315/35-20.

 

Sagan s autom bude môcť jazdiť aj v Európe, pretože mechanici z MASCAR-u mu spravili smerovky podľa európskych štandardov. Dokonca upravili aj veľkosť ŠPZ na európske.

 

Fotografie Saganovho auta nájdete v našej galérii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies