FOTO Peter Sagan po drsných pretekoch: Bolo to náročné a potrebujete viac ako dobrú formu

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 08:57 • 2 min
FOTO Peter Sagan po drsných pretekoch: Bolo to náročné a potrebujete viac ako dobrú formu

ROUBAIX - Belgičan Greg van Avermaet z tímu BMC Racing vyhral 115. edíciu Paríž-Roubaix, najstarších a najprestížnejších cyklistických pretekov z kategórie jednorazoviek. Úradujúci olympijský víťaz v pretekoch s hromadným štartom z Ria de Janeiro Van Avermaet sa dočkal premiérového triumfu na tzv. monumente, čiže jednom z piatich najväčších klasických pretekov v cyklistickom kalendári.

slovakia

left justify in out

Slovenský líder tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan vo víťaznej skupine chýbal, hoci počas pretekov niekoľkokrát ukázal svoju silu. Na trati mal dva defekty a najmä ten druhý 30 km pred cieľom mu výrazne skrížil plány. Napokon skončil v poli porazených a do cieľa prišiel v pomalom tempe s odstupom 5:12 min na 38. priečke.  Náročný terén trate je špecifický viacerými úsekmi s dlažobnými kockami označovanými často ako ´mačacie hlavy´.

 

Cyklisti využívajú upravené bicykle, odolnejšie voči otrasom, ale i napriek tomu ich na podujatí sprevádza množstvo technických problémov a defektov. Bicykel Petra Sagana si môžete pozrieť v galérii.

 

"Paríž-Roubaix bolo veľmi náročné a rýchle. Moji tímoví kolegovia odviedli počas dňa naozaj skvelú prácu, ale dostal som defekty počas dvoch dôležitých momentov, keď som mal dobrú pozíciu vpredu. Ako som už povedal, potrebujete viac ako dobrú formu a nohy, aby ste vyhrali Paríž-Roubaix. Je to však súčasť cyklistiky a zabojujeme znovu o rok!" uviedol na svojom facebookovom profile Peter Sagan.


Peter Sagan zatiaľ šesťkrát absolvoval Peklo severu, ako sa zvykne prezývať podujatie Paríž-Roubaix. Jeho najlepším umiestnením zostáva 6. priečka z roku 2014.

 



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies