FOTO Päť veveričiek sa chvostami zaplietlo tak, že to skoro neprežili: Mohol za to plastový odpad

NETKY.SK • 19 September 2018, 12:03 • 2 min
FOTO Päť veveričiek sa chvostami zaplietlo tak, že to skoro neprežili: Mohol za to plastový odpad

Organizácia zameraná na ochranu zvierat vo Wisconsine riešila bizarný prípad. Päť mláďat veveričky sa nešťastne zamotalo chvostami, takmer zomreli.

slovakia

left justify in out

Počas minulého týždňa našli ochranári v meste Milwaukee päť mláďat veveričky, ktoré boli zamotané chvostami natoľko, že sa nedokázali vyslobodiť. Nevedno, ako dlho museli takto žiť, no záchrana prišla podľa všetkého v poslednej chvíli.

 

Pätica veveričiek popolavých bola okamžite odvezená na veterinárnu kliniku, kde sa ich ujali veterinári. Hlodavcov museli najskôr uspať, potom sa na uzol mohli pozrieť bližšie. Pre odborníkov bolo veľmi náročné problém vyriešiť, nedalo sa totiž vôbec určiť, ktorý chvost patrí komu. Na vine celej situácii bol však podľa ich zistení plastový odpad, ktorý matka nanosila do hniezda, aby ho lepšie vystlala.

 

Približne po pol hodine sa lekárom podarilo chvosty veveričkám rozmotať bez toho, aby bola nutná nejaká amputácia. Tá by pre zviera bola v podstate rozsudkom smrti, pretože veverice používajú chvost na udržiavanie rovnováhy aj na zahrievanie. Nakoľko ich však mali v rôznom štádiu poškodenia, rozhodlo sa, že ich pár dní nechajú na pozorovaní, či u nedochádza k nedostatočnému prekrvovaniu chvostov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies