FOTO Parížsku reštauráciu, ktorú vlani napadli teroristi, znovu otvorili

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 22:32 • 2 min
FOTO Parížsku reštauráciu, ktorú vlani napadli teroristi, znovu otvorili

PARÍŽ - Parížsku reštauráciu La Belle Équipe, ktorá bola jedným z terčov islamských teroristov počas vlaňajších útokov z 13. novembra, uviedli dnes opäť do prevádzky, doplnenú o umelecké dielo vzdávajúce poctu obetiam. O otvorení tohto zariadenia v 11. parížskom obvode informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bistro La Belle Équipe sa podľa nej stalo po novembrových útokoch "symbolom multikultúrneho Francúzska", keďže jej židovský majiteľ Gregory Reibenberg pri tejto udalosti prišiel o manželku, ktorá bola moslimka. Denník Le Figaro uvádza, že ozbrojenci zastrelili na terase pred reštauráciou dovedna 20 ľudí.

 

La Belle Équipe bolo posledným spomedzi parížskych reštauračných zariadení zasiahnutých pri útokoch, ktoré neobnovilo svoju prevádzku. Pri vchode do tohto zrekonštruovaného bistra je možné nájsť mená usmrtených ľudí.

 

Vlaňajšie teroristické útoky v Paríži a na predmestí Saint-Denis si vyžiadali celkovo 130 mŕtvych a vyše 300 zranených. Najviac ľudí prišlo o život v koncertnej sále Bataclan, kde teroristi zadržiavali návštevníkov rockového koncertu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona