FOTO Pandu veľkú narodenú v USA previezli do Číny

NETKY.SK • 23 Február 2017, 12:11 • 2 min
FOTO Pandu veľkú narodenú v USA previezli do Číny

PEKING - Trojročná panda veľká narodená v USA sa dnes vrátila do vlasti svojich rodičov. Samička Pao Pao dorazila po 17-hodinovom lete z Washingtonu do mesta Čcheng-tu, metropoly provincie S'-čchuan ležiacej na juhozápade Číny.

slovakia

left justify in out

Pao Pao sa narodila v zoo vo Washingtone. Jej meno v preklade znamená "drahocenný" či "poklad". Do najľudnatejšej krajiny sveta ju dnes vrátili v súvislosti s dohodou medzi Čínou a USA, na základe ktorej sa všetky pandie mláďatá ešte pred dovŕšením štyroch rokov musia vrátiť do Číny, aby sa tam zapojili do chovného programu.

 

Do Číny pandu sprevádzal aj ošetrovateľ a veterinár Marty Dearie, ktorý sa o ňu v zoo staral už od narodenia. S pandou zostane, pokiaľ sa novému prostrediu neprispôsobí a neporozumie pokynom v čínštine. Čínski chovatelia ju z mesta Čcheng-tu prevezú do chovnej stanice pre pandy v meste Tu-ťiang-jen, kde na ňu približne jeden mesiac bude dohliadať tím chovateľov. Ten bude monitorovať jej aktivity, stravu a telesné funkcie. Očiam verejnosti ju vystavia až následne.

 

Pao Pao je v poradí jedenástou pandou veľkou narodenou v zoo v zahraničí, ktorú previezli do Číny. Tam žije vo voľnej prírode podľa odhadov expertov okolo 1600 pánd veľkých. Vyskytujú sa prevažne v provinciách S'-čchuan a Šen-si.

 

V zajatí žije v súčasnosti viac ako 200 pánd veľkých.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies