FOTO Pamätáte si na pokémona Pikachu? V prírode našli jeho dvojníka!

NETKY.SK • 11 December 2018, 12:04 • 2 min
FOTO Pamätáte si na pokémona Pikachu? V prírode našli jeho dvojníka!

V austrálskych lesoch žije raritný živočích, ktorý sa však nápadne podobá na postavičku z kreslenej rozprávky.

slovakia

left justify in out

Fenomén Pokémon ste určite zaregistrovali. Ak už nie v jeho prvej vlne, kedy každé dieťa a tínedžer zbieral nálepky pokémonov, tak v poslednom období, keď sa rozšírila mobilná aplikácia a hra Pokémon GO. V takom prípade vám určite nie je cudzí ani pojem Pikachu. Ide o najznámejšieho reprezentanta všetkých pokémonov, o akúsi žltú elektrickú myš. No napadlo by vám, že by ste niečo také našli aj v prírode?

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Austrália je zvláštne miesto. Keďže sa dlho vyvíjala oddelene od ostatnej pevniny, má vlastnú a veľmi špecifickú faunu aj flóru. A práve tu sa v divej prírode nedávno našiel aj „Pikachu“. Aby sme boli korektní, ide o živočícha známeho pod názvom kusu líščí. Ten sa v krajine nachádza relatívne bežne, no nie v takej podobe, s akou sa nedávno stretla istá veterinárna klinika v Melbourne.

 

Lekárom, ktosi doviezol drobné zvieratko, ktoré akoby z oka vypadlo známemu Pikachuovi. Našli ho pri ceste, kde zrejme spadlo matke z chrbta. Zamestnanci kliniky jeho fotografiu uverejnili aj na svojom Facebooku, nakoľko ide o mimoriadne raritného kusu. Má žlto-oranžovú srsť v dôsledku nízkej hladiny pigmentu, čo je u tohto druhu veľmi neobvyklé. Používatelia si nápadnú podobu so známou postavičkou okamžite všimli.

 

 

Roztomilý kusu sa po zotavení vráti späť do divokej prírody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies