FOTO Opustená matka s dvoma deťmi si vlastnoručne postavila dom, stálo ju to neuveriteľne málo peňazí

NETKY.SK • 23 Október 2017, 09:46 • 2 min
FOTO Opustená matka s dvoma deťmi si vlastnoručne postavila dom, stálo ju to neuveriteľne málo peňazí

VICTORIA – Je obdivuhodné, koľko na svojich ramenách unesú ženy. Matka s dvoma malými deťmi sa ocitla v situácii, ktorá by väčšinu ľudí položila na kolená. Ona sa však vzchopila a uskutočnila niečo monumentálne.

slovakia

left justify in out

Charlotte Sapwell z Victorie v Austrálii sa po rozvode ocitla bez domova aj so svojimi dvoma synmi. Nemienila trúchliť ani žobrať na ulici. Poradila sa o svojich finančných problémoch so svojim dedkom a zrodil sa odvážny plán – postaví si vlastný dom.

 

 

A tak sa aj stalo, Charlotte to dokázala. Malý domček vyrástol na zadnom dvore  dedkovho pozemku za 5 mesiacov. Materiál na celú stavbu ju stál iba 8-tisíc libier. Oproti 100-tisícovým hypotékam, ktorým ľudia na SR zasvecujú celý svoj život, je to komicky málo.

 

Ako povedala pre Yahoo7, nemienila si brať veľkú hypotéku, ktorej otrokom by bola takmer po zvyšok života.

 

Jej domček pozostáva z hlavnej obytnej časti, ktorá zahŕňa aj kuchyňu, ďalej spálňu pre Charlotte, kúpeľňu a spálňu pre chlapcov.

 

 

And there’s another one- what it feels like to be viral.. I’m finding it overwhelming, I’ve never been one to want fame or receive messages full of words like ‘inspiring, amazing and incredible’ since the articles have been published I realise , there are so many single mums in the same boat, it’s nice to know I’m not the only one but this fact alone makes me even more aware of Australia’s housing crisis- and I would love to help in anyway! Link below x If it means getting my story out and inspiring people to believe in themselves then I’m super chuffed with my 15min of fame. #singlemum #bossmum #tinyhouse #15minutesoffame #tinyliving #mumlife #inspire #builderlife #tradiemum #tradielady #intheroomthatmumbuilt #doingitforthekids

Príspevok, ktorý zdieľa @charlottes_littlexplorers,

 

"Nie je to niečo, o čom by som predtým premýšľala, ale potom som sa kvôli finančným ťažkostiam rozprávala s mojím dedkom a navrhol, aby sme postavili malý dom. Ako mama som musela urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby som zabezpečila svojich chlapcov, aj keď to znamenalo dlhú a tvrdú prácu," vysvetlila. „Mám šťastie, že so stavebnými prácami mi pomohla rodina, to mi ušetrilo veľa nákladov."

 

Za peniaze, ktoré ušetrila, si kúpila nábytok z druhej ruky a samozrejme lacné zariadenie z IKEI.

 

Charlotte zdokumentovala postup stavby na svojom Instagrame, kde jej statočnosť ocenilo množstvo ľudí. 

 

 

Since having two write ups ive been inundated with messages from women who are just like me.I know how lucky I am. I’ve truly been blessed with my grandpa yes, but it’s not as if my grandpa handed me a suitcase full of cash- I’ve been busting my ass to provide for my boys and I’m paying him back every cent! But what I’ve really realised is that I’m not alone in this situation, a lot of women are finding themselves struggling and not sure what to do next! I suggest checking out building courses in your local area and give building a crack, check your local paper, gumtree and buy swap and sells for someone after cash jobs- I would honestly come and see EVERY single woman who asked for my advice if I could but I just can’t. The best thing I can tell you is - anything is possible who knows what’s around the corner. #girlpower #ladytradie #sticktogether #hardwork #blessed #fromthebottomup #achieveanything #anythingspossible #intheroomthatmumbuilt

Príspevok, ktorý zdieľa @charlottes_littlexplorers,

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies